Myfreefarm.se

Myfreefarm.se

Inläggav Sverige » 31 januari 2011, 20:18

Myfreefarm.se startar snart var med från början :asg:

Myfreefarm är ett spel där man har flera gårdar med odlingar (liknande molehillempire.se)
och också djur med allt vad det innebär från utfodring till försäljning.
Hej och välkommen till nybörjarhjälpen! Vilsen? Förvirrad? Oroa dig inte, här kommer du att få lära dig allt du behöver kunna.

Vad spelet går ut på

I My Free Farm handlar allt om att odla växter och sköta om djuren. Du kan få nya produkter, byggnader och nivåer. Du kan låsa upp nya funktioner genom att utföra olika uppdrag.

Plantera växter

Du startar med ett fält som är täckt med ogräs, stubbar och annat bråte som är i vägen för odlade växter, men efter hand kan du röja fältet.
I huvudmenyn ovan hittar du knapparna "Plantera", "Vattna", "Skörda", "Skörda allt" (från nivå 4) och "Röj fältet". Senare i spelt kommer du också att bekanta dig med premiumfunktionerna "Vattna allt" och "Plantera allt".
I hyllan på vänster hand finns alla de saker du behöver om dagarna. Listan ovanför visar vilken sak som är aktiverad för tillfället, tiden som behövs för växterna att mogna och avkastningen.
Du visas kvarvarande tid till mognad när du håller muspekaren över en växt. Griseknoen i menyn ovan berättar då exakt hur lång tid det tar.
Att bevattna växterna är inte nödvändigt för att de ska växa, men växter älskar vatten och växer snabbare om du vattnar dem.

Mata djuren

Du startar med ett hönshus och tre höns. I byn kan du köpa fler hönor och öka utrymmet så att du får plats med fler djur genom att bygga ut byggnaderna. De bästa byggnaderna gör sina invånare så glada att de värper, ger mjölk och producerar ull snabbare... Ju högre nivå du har, desto mer kan du bygga ut dina byggnader.
Djur vill matas så att de kan producera vad vi människor älskar så mycket - ull till kläder, honung till eftermiddagsthé etc. Du måste mata dina djur minst en gång så att de börjar producera. Du matar dem med djurfoder som finns på hyllan i respektive djurstall.
Man kan mata djuren fler gånger. Varje gång så förkortas produktionstiden med ett par minuter. I början kan du halvera produktionstiden genom att mata dem mer och mer. Senare i spelet kommer du att kunna odla kraftfoder som är än mer kraftfullt än vanlig djurmat.
Och förresten, äggkartongen intill hönshuset fylls efter hand och visar när produktionen är färdig - hur mycket ägg som produceras beror såklart på antalet hönor i ditt hönshus.

Betjäna kunder

Kunderna diskuteras mer i detalj under menyvalet "Kunder". Kunderna är personer som tycker om att handla organiskt odlade produkter direkt från bonden (det är du!). De uthärdar en lång bilresa för att ta sig till ditt salustånd, och väl där så har de inget emot att bara stå och vänta på att du ska betjäna dem. Ja, de ska ha en eloge för sin tålmodighet!

Pengar

Valutan i detta spel heter Daler och förkortas dlr.

Nivåer

Under menyn "Nivåer" finns all information om ämnet.
Genom att utföra uppdrag och skörda (skörda växter, men även exempelvis mjölka) så får du poäng. Poäng ges bara vid skörd och inte när man planterar. När du får tillräckligt med poäng så går du upp en nivå och får tillgång till ytterligare innehåll i spelet. Även din titel beror på vilken nivå du nått, så oroa dig inte: du kommmer inte alltid att vara Dräng!

Gränssnitt

På vänstersidan hittar du hylla med allt du behöver dagligdags.
Längst till vänster i menyfältet hittar du spelarinformation (namn, lantmannaförening, daler, poäng, titel, mynt).
Till höger om detta finns en knubbig gris som guidar dig genom spelet och ger dig viktig information.
I menyn ovan hittar du även bussen som tar dig till stan. Du kan kommunicera med andra spelare genom att klicka på din brevlåda, handla med andra spelare genom "Kontrakt"-ikonen och bilden på den glada grisen tar dig till dina kontoinställningar.
Därintill finns hjälpmenyn, men jag förmodar att du redan känner till det... Klicka på P:et intill frågetecknet för att aktivera ditt Premiumkonto och köpa eller lösa in Mynt.

Din profil

När du registrerar ett konto på MY Free Farm så fylls ditt spelarnamn i automatiskt, det sätts per automatik till samma som ditt inloggningsnamn. Därför behöver nya spelare bara fylla i två fält vid registreringen.
I registreringsbrevet (som skickas ut igen om du klickar på länken i din Profil) kan du bekräfta din epost-adress. Då får du även en liten present till din skattkista. Om du inte bekräftar din epost-adress inom 14 dagar genom att klicka på länken i registreringsbrevet så raderas den från din profil.
Jag glömde att bekräfta min epost-adress - vad gör jag nu? Gå till din Profil och fyll i din epost-adress, och klicka därefter på Spara-knappen till höger. Du får ett epost-meddelande med en bekräftelselänk. Klicka på länken och din epost är bekräftad - och en present är på väg! Klicka inte på Spara knappen och länken Skicka present, utan välj en av dem. I annat fall får du två epost-meddelanden med ogiltiga bekräftelselänkar. Observera: Om du klickar på länken i ditt bekräftelsemail flera gånger så kommer du till en sida som säger "Ogiltigt ID!" Detta beror på de dubbla klicken (två klick), men bekräftelsen har ändå skickats som den ska!
Du kan inte ändra ditt inloggningsnamn eller ditt ID i din profil. De används för identifikation av ditt konto och bör alltid anges i kontakt med supporten.
Du kan däremot ändra ditt spelarnamn. Det är namnet som visas för alla i spelet. Exempelvis i statistiken eller när du säljer produkter på marknaden. Ange det namn du önskar och klicka på "Spara".
Du kan också ändra ditt lösenord. Ange bara ditt nya lösenord i fältet och klicka på "Spara".
Stäng av animeringar: Denna inställningen stänger av de avancerade animeringarna i spelet, såsom gässen och fjärilarna och bevattnignsanimationen. Om du har en gammal dator så kan det göra att spelet fungerar smidigare. Glöm inte att klicka på "Spara" när du har klickat i "Stäng av animeringar"-rutan.
Återställ konto: Du kan återställa ditt konto till ursprungsinställningarna. Du börjar alltså om från noll! Du kan bara återställa ditt konto om du har mindre än 20.000 poäng.

Spelare värvar spelare

Spelare med bekräftade epost-adresser (se "Din profil") kan rekrytera andra spelare i sina profiler. Så snart en spelare du har bjudit in aktiverar ett premiumkonto så får du ett bonus-premiumkonto i en vecka - helt utan kostnad. Och för varje ytterligare spelare du värvar får du dessutom en liten present.

Vykort

Till vänster under hyllan finns en länk till dina vykort. Vykorten är elektroniska meddelanden med motiv från MY Free Farm du kan skicka till dina vänner. Fyll bara i mottagarens epost-adress (som INTE kommer att sparas av Upjers eller användas till något annat än att skicka vykortet).


Spelet startar inom några dagar och jag skriver här direkt när det är dags :hopp:
Användarvisningsbild
Sverige
Site Admin
Site Admin
 
Inlägg: 8507
Blev medlem: 9 november 2008, 19:13
Ort: Sverige-Tyskland

Re: Myfreefarm.se

Inläggav Sverige » 2 februari 2011, 19:25

myfreefarm.se är 10x roligare än tex molehillempire.se som bara innehåller växter och odlingar.
myfreefarm.se är både växtodling och djurproduktion samt ett väldigt trevligt spel då klubben (lantmannaföreningen) har många lönande klubbuppdrag samt tävlingar.
Så väljer ni mellan dom 2 spelen så välj myfreefarm.se :klubba:

Till My free farm Forumet

Spelet är nu helt klart för start och hoppas att det öppnas för första gången imorgon torsdag.
Naturligtvis skriver jag här både startdatum och klockslag :asg:
Användarvisningsbild
Sverige
Site Admin
Site Admin
 
Inlägg: 8507
Blev medlem: 9 november 2008, 19:13
Ort: Sverige-Tyskland

Re: Myfreefarm.se

Inläggav Collie » 2 februari 2011, 21:10

Ska testa spelet :goddjob:
Användarvisningsbild
Collie
Veteran
Veteran
 
Inlägg: 3191
Blev medlem: 13 juli 2009, 17:10
Ort: Stockholm

Re: Myfreefarm.se

Inläggav muffinman » 2 februari 2011, 21:17

Collie skrev:Ska testa spelet :goddjob:


Jag med:D (får man skriva här fast man inte är VIP?)
Bild
Användarvisningsbild
muffinman
500 Klubben
500 Klubben
 
Inlägg: 644
Blev medlem: 21 juli 2010, 18:00

Re: Myfreefarm.se

Inläggav MacGyver » 2 februari 2011, 23:44

muffin du är vip :P
KW chattvärd
Användarvisningsbild
MacGyver
Veteran
Veteran
 
Inlägg: 3387
Blev medlem: 28 november 2009, 12:57

Re: Myfreefarm.se

Inläggav muffinman » 3 februari 2011, 00:43

MacGyver skrev:muffin du är vip :P


Men hur ska jag veta det då? Hahah
Bild
Användarvisningsbild
muffinman
500 Klubben
500 Klubben
 
Inlägg: 644
Blev medlem: 21 juli 2010, 18:00

Re: Myfreefarm.se

Inläggav Sverige » 3 februari 2011, 18:49

OT: VIP Avdelningen är bara för VIP personer!
Kommer man in här, så är man utsedd till VIP av mig eller OES :asg:
Anledningen kan vara att man skriver mycket i forumet eller att man är en extra trevlig person :upp:
Användarvisningsbild
Sverige
Site Admin
Site Admin
 
Inlägg: 8507
Blev medlem: 9 november 2008, 19:13
Ort: Sverige-Tyskland

Re: Myfreefarm.se

Inläggav Sverige » 3 februari 2011, 18:51

Ang så väntar vi på ett litet tekniskt problem som ska fixas, sen kör vi igång.
Mer kommer här så snart jag vet exakt datum/klockslag :dance22:
Användarvisningsbild
Sverige
Site Admin
Site Admin
 
Inlägg: 8507
Blev medlem: 9 november 2008, 19:13
Ort: Sverige-Tyskland

Re: Myfreefarm.se

Inläggav muffinman » 3 februari 2011, 23:48

Peter skrev:OT: VIP Avdelningen är bara för VIP personer!
Kommer man in här, så är man utsedd till VIP av mig eller OES :asg:
Anledningen kan vara att man skriver mycket i forumet eller att man är en extra trevlig person :upp:


Oh :D Naaaajs värre!! Får ja medalj sen? :hopp:
Bild
Användarvisningsbild
muffinman
500 Klubben
500 Klubben
 
Inlägg: 644
Blev medlem: 21 juli 2010, 18:00

Re: Myfreefarm.se

Inläggav Latorre » 13 februari 2011, 01:53

Muffin du skulle haft en medalj för ett tag sedan du behövde bara be snällt om det! :)
Jag är övertygad om att Peter fixar din 100 Klubben medalj! :wink:
Bild

Bild

Bild
Användarvisningsbild
Latorre
Veteran
Veteran
 
Inlägg: 6447
Blev medlem: 1 december 2009, 20:04
Ort: Någonstans i Sverige :)

Nästa

Återgå till My Free Farm Sverige

Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

Powered by phpBB © 2009 phpBB Group
Style by Gamingworld.se